Problemen met het hangslot

Loop je tegen problemen aan in het gebruik van het hangslot check dan hier de aanwijzingen

Tijdens het testen gaat het alarm niet af of klinkt heel zacht.

Als het slot nieuw is check dan eerst de batterijen. Zijn ze voldoende geladen? Haal de batterijen uit hun huls en stop ze er op de juiste manier weer terug in. (+ naar + en – naar -) zijn ze onvoldoende geladen vervang ze dan. Zorg dat het batterijen pak goed in het compartiment is gestoken.

De bewegingssensor is te sensitief of reageerd niet sensitief genoeg

Check allereerst de batterijen. Als de conditie van de batterij zwak is kan dit de reactie van de sensor beïnvloeden. Ook de stand waarin het slot zich bevind heeft invloed op de gevoeligheid. Als het slot horizontaal ligt is het gevoeliger dan als het verticaal wordt gehouden.

Hoe test ik het slot?

Schakel het slot in op de alarmstand. Wacht na de bevestigings “beep” ongeveer 10 seconden waarin de bewegingssensor geactiveerd wordt. Schud nu het slot stevig heen en weer of sla er met je vlakke hand op. Het alarm zal nu afgaan. Door het slot met de sleutel te ontsluiten zal het alarm stoppen.

Problemen met het vervangen van de batterijen.

Zorg ervoor dat de sleutel in de vrije stand staat en haal de beugel geheel uit het slot. Check of alle schoeven verwijderd zijn. 1 onder in het gat van de beugel en twee smalle naast het vaste eind van de beugel onder de rubber dopjes. Als het slot nieuw is dan zitten de boven en onderkant soms erg strak in elkaar. Probeer beide delen zachtjes ten opzichte van elkaar te draaien tijdens het van elkaar trekken.

Lukt dit niet probeer dan met een smalle platte schroevendraaier voorzichtig tussen de twee delen te komen waardoor ze los van elkaar komen.