Problemen met de 2.4 of de XL

Loop je tegen problemen aan in het gebruik van de 2.4 of de XLcheck dan hier de aanwijzingen

Bij testen gaat het alarm niet af of maakt een tikkend geluid.

Check de batterij. Deze dient van goede kwaliteit te zijn. Ook dient de aansluiting op de batterij goed vast te zitten. Check ook of de batterij nog voldoende geladen is.

Het Alarm gaat af als de kabel in het kabelgat zit en het slot met de sleutel in de “op-slot”stand staat.

Wees er zeker van dat het kabeleinde vrij is van vuil of vet en dat het volledig in het kabelgat is gestoken. De kabel dient aangedrukt te zijn tijdens het op slot draaien van het slot. Soms, met name wanneer het slot nog nieuw is moet de kabel steviger worden aangedrukt in het kabelgat. Als het probleem op deze manier niet verholpen wordt open dan het slot en check of de rode kabel goed is aangesloten op de printplaat (zie foto hier beneden) Als de kabel is losgekomen sluit deze dan opnieuw aan op de connector van de printplaat.

Waar is het gat om de kabel in te stoppen?

Aan de voorkant van het slot tussen de cilinder en de rode kabelbeugel is een dun flapje. Til deze op om het gat te kunnen gebruiken. Het kan zijn dat je de rode beugel even open moet maken om er goed bij te komen.

Problemen met het openen van het slot.

Ben er van verzekerd dat de cilinder in de open stand staat. De kabel dient volledig te zijn afgewikkeld zodat je de twee palletjes in beeld hebt waarmee het slot open gemaakt kan worden. (zie handleiding) Gebruik een smalle schroevendraaier. Druk gecontroleerd op een van de palletjes waarbij je de voorkant voorzichtig van de achterkant af trekt. Druk je aan de dunne kant van het palletje heb je iets meer hefboom waardoor hij gemakkelijker open gaat. Lukt het aan de ene kant niet probeer dan eerst de andere kant.